Excursie 20 oktober: Herfstwandeling door de Gendtse Polder 

Vroeger vooral een gebied met kleiputten en weilanden, nu een begrazingsgebied waar een grote variatie aan natuur te bewonderen is. De meeste vogels zijn al uitgevlogen naar warmere oorden. Maar wie weet zien we het prachtig gekleurde puttertje, een blijvertje. Hoe komt deze vogel aan zijn naam? En zijn de groepen kolganzen alweer neergestreken, om te overwinteren in het rivierengebied?

Op deze herfstwandeling -samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk- zullen we diverse vogelsoorten en planten bewonderen. Natuurlijk zijn er ook paddenstoelen te vinden en wellicht komen we de grote grazers tegen die jaarrond in de polder lopen.

Op zondag 20 oktober struinen we door Gendtse Polder. We verzamelen bij het witte bruggetje, bij de dijkafrit Kaaksedam. We vertrekken om 14 uur en zijn rond 16 uur weer terug. Gezinnen met kinderen vanaf zes jaar zijn ook van harte welkom. Denk aan stevig schoeisel of laarzen, en eventueel een verrekijker.

Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Wil je meer info, neem contact op met Kitty Peters 06-43740660. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Puttertje (foto @Kitty Peters)

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑