Welkom in de kruidentuin

Na een koud en nat voorjaar en een enorme slakkeninvasie is het toch nog goed gekomen met de kruidentuin. In juli kregen de planten in het zonnetje een enorme groeispurt en ineens zagen we de kruidentuin prachtig vol groene planten en bloemen komen.

Links van het pad schoten de theeplanten op, met het muntafrikaantje als koningin van de tuin. Rechts kwam het toch nog goed met de keukenkruiden, die nu weelderig staan te geuren. We ontdekten dat we enkele kale voorjaarsplanten op de verkeerde plaats hadden gezet; maar wat zijn we blij met de basilicum in allerlei soorten, de door Harry in bolvorm geschoren laurierstruik en de mooie met stenen afgezette perkjes (zie foto’s onderaan) die nu helemaal tot hun recht komen!

Ons enige probleem is dat er veel te weinig gebruik wordt gemaakt van de kruiden. Ze zijn om van te plukken en niet om slechts een mooie bloementuin te blijven. Dus neem na het werken in de moestuin wat takjes of blaadjes van lekkere kruiden mee voor een geurige thee of om thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Lees de naambordjes en verbaas je over de veelheid aan smaken.

Je kunt op maandagochtend altijd bij ons terecht met vragen. En voor een rustig momentje is er ons terrasje, geniet ervan!

Mientje en Liesbeth 

Zithoekje
Perkjes zijn afgezet
Nog even geduld
En dan komt het goed

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑