MeerBomenNu hard nodig voor schaduw en verkoeling

Merkte jij het ook, de afgelopen weken toen het tropisch warm was? Onder bomen, in de schaduw, kon je verkoeling vinden. Tijdens een fietstochtje zagen we deze kudde koeien aan de rand van een weiland staan. Onder de bomen vonden zij hun koele schaduwplek.

Wil je meewerken aan meer schaduw en verkoeling voor de volgende zomer? In je eigen tuin, of voor de dieren die buiten staan? Denk dan aan Bomenhub de Veldschuur in Bemmel. Daar kun je deze winter weer gratis struiken en weesboompjes ophalen, maar ook komen brengen. Weesboompjes zijn jonge boompjes die groeien op een plek in een tuin of langs een pad waar ze niet gewenst zijn en de kans niet krijgen om volwassen te worden. Misschien krijgen ze die kans wél bij jou in de tuin?

Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard organiseren samen deze bomenhub, als onderdeel van de campagne MeerBomenNu. Dankzij de bomenhub kan er in de tuinen meer schaduw komen voor verkoeling. En kunnen er in en langs de weilanden schaduwbomen en struiken geplant worden. Dat gunt iedereen de mensen en dieren toch in onze steeds warmere zomers?

Wil jij een bijdrage leveren? Vanaf half november kun je weer terecht bij Bomenhub de Veldschuur in Bemmel. Staan er nu in je tuin jonge boompjes of struiken die eigenlijk weg moeten? Laat ze nog even staan en breng ze in november naar de bomenhub. Maar je kunt dan ook gewoon komen kijken of er struiken of boompjes zijn die je graag meeneemt.

En je kunt nu al vriend worden van Lingewaard Natuurlijk (www.lingewaardnatuurlijk.nl) of van Boomrijk Lingewaard (www.boomrijklingewaard.nl) om deze actie te ondersteunen.

Koeien in de schaduw (Arianne Nas)

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑