Lezing 16 oktober 2024: Een levende tuin maak je zelf 

Kijk je wel eens met bewondering naar de tuin van een ander, met een overvloed aan bloemen, bijen en vlinders? Zou je graag een wat wildere tuin willen aanleggen, met schuilplekken voor vogels, egels en misschien zelfs een vijvertje voor de kikkers? Kom naar de lezing en workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ om te ervaren dat het niet moeilijk is om je eigen tuin wat meer leven te geven.

Ervaren vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk (werkgroep Landschap) gaan met belangstellenden in gesprek over een levende tuin. Na een korte inleiding over wat er zoal mogelijk is, krijg je handvatten om je eigen tuin te gaan herontwerpen naar een levende tuin. Ook het herinrichten van een balkon is mogelijk. Het is makkelijk als je met potlood alvast een plattegrond van je huidige tuin of balkon hebt geschetst, met een schatting van de maten. Liefst op A3-formaat (twee A4-tjes aan elkaar plakken).

Niet alleen beginnende tuinierders, maar ook ervaren rotten in het vak zijn welkom. Je kunt op deze avond je kennis vergroten en je ervaringen delen. De begeleiders zijn enthousiaste vrijwilligers die de richtlijnen en adviezen van de IVN (Instituut voor Natuureducatie) gebruiken. Zij kunnen je ook de weg wijzen naar de hulp die de gemeente biedt, zoals het ophalen van je tuintegels en  de bomenhub, waar je gratis boompjes en struikjes kunt ophalen.

Je bent van harte welkom om deze lezing en workshop bij te wonen op woensdag 16 oktober 2024 in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Kosten €7,50 per persoon (vrijwilligers 2,50) inclusief koffie of thee. 

Een levende tuin Foto: @IVN

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑