IVN Rijk van Nijmegen heeft het voornemen in januari 2018 met een opleiding te starten.

IVN is trots op de Natuurgidsenopleiding! Het is een unieke opleiding die zijn sporen volop heeft verdiend. Sinds het begin van haar bestaan heeft IVN al meer dan 16.000 natuurgidsen opgeleid. De Natuurgidsenopleiding (NGO) is een ca. anderhalf jaar durende opleiding voor het erkende diploma Natuurgids.

Natuurgidsen zetten zich in voor natuur, landschap én IVN en helpen zodoende de missie van IVN gestalte te geven: het terugbrengen van de natuur in de harten van mensen. De NGO is bedoeld voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving.
Tijdens de opleiding doe je vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals bijvoorbeeld het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes en het werken met basisschoolleerlingen. Bovendien leer je je eigen regio met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden, goed kennen.
De opleiding bestaat uit 5 blokken:

• Kennismaking en oriëntatie
• Ecologie
• Bodem, water en flora
• Fauna
• Landschap

Er wordt veel aandacht besteed aan het onderwerp duurzaamheid, maar vooral aan het ontwikkelen van gidsvaardigheden.

De NGO wordt verspreid over het land door IVN-afdelingen aangeboden en IVN Rijk van Nijmegen heeft het voornemen in januari 2018 met een opleiding te starten. Nadere informatie daarover zal in de loop van dit jaar op de website van het IVN geplaatst worden (www.ivn.nl/afdeling/nijmegen-rijk-van/cursussen). Contact over de NGO via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij willen deze opleiding van harte bij u aanbevelen. De opleiding duurt anderhalf jaar en bestaat uit 26 lesavonden en 26 buitenactiviteiten. De opleiding is niet gratis, maar Stichting Lingewaard Natuurlijk is bereid u - onder voorwaarden - een deel van het lesgeld te vergoeden.
Bent u enthousiast geworden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken en uw interesse voor de opleiding te melden.

Aanmelden Nieuwsbrief