Leerlingen van het Canisius College Nijmegen en Rivers International School Arnhem ontdekken de natuur in Lingewaard

Het Canisius College uit Nijmegen en Rivers International School Arnhem biedt leerlingen van de afdelingen VWO, HAVO en VMBO-T met biologie in het vakkenpakket de mogelijkheid om veldonderzoek te doen in Lingewaard.
Leerlingen van het Canisius College zijn meestal in september onze vaste gasten. Dit is het vijfde jaar dat er door leerlingen veldonderzoeken gedaan worden in het kader van het vakkenpakket.

De Veldschuur te Bemmel van Stichting Lingewaard Natuurlijk wordt een paar dagen gebruikt als onderzoekscentrum en uitvalsbasis. De diverse natuurgebieden van Lingewaard zijn een prima leeromgeving om onderzoeken en experimenten uit te voeren. Dit jaar hebben de leerlingen het wielenpark de Ward, de Bemmels waard en de Doornik Natuurakkers gekozen om veldonderzoek te doen. Na een algemene oriënterende excursie door natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk werden onderzoeksdoelen vastgesteld. Daarna zijn experimenten uitgevoerd. In de Veldschuur hebben de verschillende studiegroepen hun bevindingen gerapporteerd.

Zowel leraren als leerlingen zijn ieder jaar weer heel erg enthousiast over de natuurgebieden en over de accommodatie die de Veldschuur biedt. Maar ook over de geweldige verzorging door de gastdames van de Veldschuur. Het is weer fijn, dat alles prima is verlopen. Wij zien met veel plezier weer uit naar het volgende jaar.

 

Aanmelden Nieuwsbrief