Ervaringen van Henny Campschroer, natuurgids in Lingewaard

Sinds 2007 ben ik actief als natuurgids in Lingewaard.
In een advertentie zag ik dat er mensen gezocht werden, om lessen te geven in de Klompenwaard aan kinderen van basisscholen.
Zie ook dit artikel: Opleiding tot IVN Natuurgids
Nu had ik altijd wel interesse gehad voor de natuur. Maar ik vroeg mij af of ik genoeg wist om aan kinderen te kunnen leren.
Nou ja, ik kon altijd beginnen met een opleiding en dan zou ik wel verder zien.  

Dat werd een verrassing.
Prachtige natuur, heel enthousiaste gidsen en een grote groep mensen zoals ik, wel geïnteresseerd, maar met nog weinig kennis. Wat ontdekten we samen veel. We leerden van elkaar, ook degenen die al langer gids waren.

Een van de belangrijkste dingen die ik leerde was dat het bij deze club in eerste instantie gaat om enthousiasme en verwondering voor de natuur. Als je dat hebt komt de kennis vanzelf. 

Ik was verkocht en vanaf die tijd ben ik mee gaan gidsen.
Eerst met de ervaren gidsen mee op pad en later ook zelfstandig. En wat ontmoet je leuke mensen in dit werk. Mensen die net als ik zich eindeloos kunnen verwonderen over alles wat leeft en groeit en bloeit.
Ik vond het zo leuk dat ik de gidsenopleiding ben gaan volgen om nog meer te leren. 

Nu geef ik samen met anderen les aan basisschoolkinderen.
Daarnaast doe ik excursies voor volwassenen en kinderen. Ook nu weet ik niet alles. Dat is echter geen probleem, want wat we niet weten zoeken we op. Samen met de andere gidsen weten we toch een heel veel.

Ben je ook enthousiast geworden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meld je aan om een afspraak te maken.

Meer informatie over de Opleiding tot IVN Natuurgids is hier te vinden.

Aanmelden Nieuwsbrief