Paddenstoelen, van eetwaar tot kinderen der duisternis 

Op zondag 22 oktober kunt u deelnemen aan een paddenstoelenexcursie onder leiding van een natuurgids van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Vanaf 13.45 uur staat de koffie en thee of limonade klaar. De excursie begint om 14.00 uur vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. 

Volksverhalen vertelden ooit over het schuim uit de bek van het paard van Wodan, dat witte spikkels vormde op de vliegenzwam. In het begin van het christendom bedelden de rondtrekkende predikers om brood. Waar ze bruine kruimels lieten vallen groeiden giftige paddenstoelen. Witte kruimels leverden eetbare paddenstoelen op. Zo zouden truffels ontstaan uit het zaad van bronstige herten. 

Biefstukzwam, braakrussula, tonderzwam en elfenbankje zijn zomaar enkele namen die gegeven zijn aan deze vruchten van deze schimmige schimmels. Sommigen ruimen afval op, anderen maken afval door de boom te doden, waarin ze groeien. Weer anderen leven samen met de wortels van de bomen en daar worden zij allebei beter van.

Deze tocht biedt een mooie gelegenheid om verhalen van vroeger weer te doen herleven. 

Tip: de juiste kleding, spiegeltje en fototoestel mee.

Deze excursie is uitermate geschikt voor het hele gezin, maar vooral voor kinderen. 

Kosten, inclusief kopje koffie/thee/limonade vooraf: volwassenen € 6,- kinderen € 3,-

Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. 

Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179

Aanmelden Nieuwsbrief