Lezing: Kansen voor riviernatuur langs de Waal en excursie naar de Millingerwaard

Op donderdag 25 januari 2018 organiseert Stichting Lingewaard Natuurlijk een lezing over natuurontwikkeling langs de Waal. Twan Teunissen, oud-Gendtenaar en medewerker van ARK Natuurontwikkeling vertelt over de kansen die er zijn voor riviernatuur en wat we kunnen leren over meer dan 25 jaar natuurontwikkeling langs de Waal.

De natuurlijke processen krijgen zoveel mogelijk de ruimte. In de Gelderse Poort en de Pannerdense Kop, maar ook in de Ooijpolder, de Millingerwaard en aan de Lingewaardse kant van de Waal heeft dat nieuwe natuur opgeleverd. Dit zien we aan de rivier met hoog- en laagwater en de afzetting van zand en klei. Daarnaast is er ook ruimte voor het natuurlijke proces van begrazing. Tijdens de lezing wordt verteld, wat deze processen betekenen voor de bijzondere riviernatuur.

De lezing wordt gehouden in de Veldschuur Sportlaan 1M 6681 CD in Bemmel. De lezing start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Toegang inclusief een kop koffie of thee €7,50. De toegang voor ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is gratis. De vriendenkaart voor 2018 is voor €15,- te koop aan de kassa.

In het weekend na de lezing op 28 januari is er een speciale excursie naar de Millingerwaard onder leiding van Twan Teunissen. Deze excursie is speciaal voor bewoners van Lingewaard. Deelname aan deze excursie is gratis, wel is aanmelden verplicht.

IN VERBAND MET HOOGWATER GAAT DEZE EXCURSIE NIET DOOR.

Later dit jaar zullen we een nieuwe excursie plannen.

Deze excursie begint bij Camping Waalstrand, Waaldijk 23a 6691 MB Gendt. Daar vertrekt precies om 10 uur de veerboot naar de Millingerwaard. Uiterlijk om 13.00 uur is de veerboot terug in Gendt. Aanmelden verplicht via ark.eu/excursiemillingerwaard

Aanmelden Nieuwsbrief