Uitje met vrijwilligers van de schoolmoestuin in Bemmel

Op zondagmiddag 15 juli 13.00 is een deel van de vrijwilligers van de tuin bij de Veldschuur op stap gegaan naar het Depot in Wageningen.

Beeldengalerij Het Depot is een museum voor beeldhouwkunst van torso’s en fragmenten van het menselijk lichaam. De beelden zijn te zien op drie locaties die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen en Arboretum Hinkeloord. Deze tuinen zijn vooral interessant vanwege het assortiment. Denk hierbij aan vele pioenrozen, rozen, hosta's, hortensia’s en ook vele (oude) bomen (o.a. Sequoiadendron giganteum uit 1896). 

 

Bij prachtig weer hebben we eerst samen de tuinen bekeken, daarna zijn we voor een consumptie naar restaurant Linnaeus gegaan en daarna hebben we de beelden bekeken.  Om vijf uur zijn we weer naar de Veldschuur gegaan.

Een leuk, interessant en gezellig uitstapje.
Het Depot is beslist een aanrader en nog gratis ook. Het geheel is van stichting Utopa (uit een onderneming ontstaan) met als visie om als bedrijf naast werk en winst ook een bijdrage te leveren aan het algemeen nut. In dit geval het stimuleren van creatieve talenten van mensen.
Misschien zijn wij wel geprikkeld in onze creatieve talenten door dit uitstapje?

Foto: Villa Hinkeloord
Verslag: Ewald Nijenhuis