Zomerstruinen in de Bemmelse Waard 

Het is volop zomer, enkele planten staan nog helemaal in bloei, maar de meesten zijn uitgebloeid en hebben zaad gezet. De paden en wissels die overwoekerd waren worden langzaam weer zichtbaar.

Na de lange droge en bijzonder warme periode van dit jaar staat het water erg laag. We kunnen daardoor struinen door de opgedroogde plassen en metershoge planten van het ruige wilgenwoud. We gaan op zoek naar sporen van de bronstige reeën, hun slaapplaatsen en veegsporen. Misschien  zien we haren, keutels of pootafdrukken en met een beetje geluk horen wij zelfs een ree blaffen! Tijdens het speuren vinden we misschien wel een nieuwe beverburcht, die de bevers gemaakt hebben vanwege het lage water. De zomer is geen stille tijd in de natuur. Avontuurlijk wordt het vast en zeker. 

Tip: draag een lange broek, trek stevige schoenen of laarzen aan en neem een verrekijker mee. 

Wie mee gaat wordt verwacht op zondag 19 augustus om 13.45 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1M te Bemmel. Vertrek om 14.00 uur. De tocht duurt tot ongeveer 16.15 uur.  

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Kosten volwassenen € 3,- per persoon, kinderen €1,50 (exclusief consumptie). Voor minder validen is deze tocht niet geschikt.  

Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Gijsbert Peelen 06-10864179