Excursie: Herfstlandschap bij Doornik.

De excursie voert door landgoed Doornik en langs de restanten van het dorpje Doornik uit de achttiende eeuw.

Dit vormt dit keer het onderwerp van deze excursie samen met de voorbereiding van de natuur op de naderende winter.  Nu bestaat onze winter slechts uit het sluiten van deuren en ramen en het hoger draaien van de verwarming, maar vroeger werden door onze voorouders wintervoorraden aangelegd.  

Wat gebeurt er in de natuur, met de planten en dieren in de polder? Hoe houden zij rekening met de klimaatverandering en hoe reageren zij erop? Verdorren de planten en bomen nog steeds en laten zij nog altijd hun bladeren vallen? Hoe doet de bever het ’s winters in de polder?  Waar blijven insecten en andere kleine diertjes? Waarom is er vogeltrek en zijn de ganzen de enige gasten uit het hoge noorden? 

Natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan op zondag 18 november van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde te Doornik, (Waaldijk 28 6681 KJ Bemmel) de polder in voor een flinke wandeling. 

Onderweg hebben we oog voor alles wat leeft en probeert te overleven. 

Tip: laarzen aan; kijker en fototoestel mee. Deelname € 3,- kinderen € 1.50,- 

Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.