Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie

Op donderdagmiddag 13 december 2018 vindt in Het Dijkmagazijn Beuningen en de Veldschuur in Bemmel een unieke simultaan-bijeenkomst plaats over landschap en cultuur op beide oevers van de Waal.

In Bemmel vertelt cultuurhistoricus John Mulder over de geschiedenis, het landschap en de streekcultuur van de Betuwe. In Beuningen doet journalist en gebiedskenner Peter Deurloo dat over het Land van Maas en Waal. Via een live stream staan beide locaties met elkaar in verbinding en zijn de presentaties over en weer te volgen.

 Tijdens de simultaan-bijeenkomst wordt specifiek ingegaan op rivierverhalen over Bemmel en Beuningen. Verbeelding van de Waal op locatie wil een impuls geven aan de samenwerking tussen lokale bezoekerscentra langs de Waal, zogeheten dWaalpunten, organisaties op het gebied van cultuur, landschap en historie, De Bastei en Erfgoed Gelderland.

Verbeelding van de Waal op locatie is een initiatief van Het Dijkmagazijn Beuningen, Stichting Lingewaard Natuurlijk, De Bastei, Erfgoed Gelderland en bureau Overland. Het wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Donderdag 13 december, 14.30-17.00 uur met nazit (inloop vanaf 14.00). Deelname gratis.

Graag vooraf aanmelden (beperkt aantal plaatsen):

Aanmelden voor Het Dijkmagazijn Beuningen 
Aanmelden voor De Veldschuur en Dijkmagazijn van Stichting Lingewaard Natuurlijk , Sportlaan 1M, 6681 CD Bemmel, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na aanmelding ontvangt u het programma en de routebeschrijving.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl