Of onze winter nu streng is of niet, het is bij ons altijd warmer dan in Noord-  of Centraal- Europa. Veel vogels overwinteren dan ook hier. Zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken.
Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of zelfs de middelste zaagbek. 

Op zondag 20 januari kunt u mee op excursie in de Gendtse polder met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Vanaf 13.45 uur verzamelen wij bij Polderweg nummer 8 in de bocht bij steenfabriek Rodruza in Gendt. De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. 

We gaan speuren naar activiteiten van allerlei vogels, reeën en bevers. Langs- en op de kleigaten zijn er ongetwijfeld watervogels te zien. Met wat geluk vliegt er een vis- of zeearend over, het zou zo maar kunnen! Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur. 

Tip: trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Deelname volwassenen € 3,-  en kinderen €1,50.  Aanmelden is niet nodig. 

Voor informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.