De Gelderse uiterwaarden zijn aan grote veranderingen onderhevig als gevolg van het veranderde beleid. Overal worden uiterwaarden teruggegeven aan de natuur en wijken de boeren. Een langzaam maar gestadig proces. De uiterwaarden in Angeren zijn nog niet aan de beurt geweest, de activiteiten van de steenfabrieken zijn weliswaar gestaakt maar het boerenbedrijf is nog volop aanwezig. Onze wandeling voert door deze polder met zijn eigen schoonheid en vraagtekens met betrekking tot de toekomst. 

U kunt het op zondag 17 februari van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur zelf beleven. Met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk kunt u mee met een wandeltocht door de Angerense polder, langs oude baggergaten en steenovendijkjes. Hopelijk zijn er vliegende wintergasten te vinden in de volop aanwezige struiken en bij de plassen. Wellicht zien we kramsvogels en misschien  zitten er nonnetjes of anders zien we baltsende futen, afhankelijk of het nog wintert of dat we in een vroeg voorjaar beland zijn. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur. 

Tip: trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar.
Vanaf 13.45 uur staan wij klaar op de Rijndijk bij het evacuatiemonument, tussen de kerken in Angeren.
Kosten voor volwassenen € 3,-  en kinderen € 1,50 .
Aanmelden is niet nodig. Voor inlichtingen: Gijsbert Peelen 06-10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.