Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op donderdag 21 maart een lezing over het beheer door Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur.

Twan Teunissen, boswachter bij Staatsbosbeheer en ook presentator van het natuurprogramma Buitengewoon van Omroep Gelderland geeft deze lezing.

Meer dan 25 jaar wordt er langs de rivieren in Nederland gewerkt aan natuurontwikkeling. Natuurlijke processen krijgen er steeds meer de ruimte. Vaak gaat dat samen met delfstoffenwinning en hoogwaterveiligheid. Zo ook in de Gelderse Poort, dat langs de Rijn en de Waal ligt, tussen Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens.

De uiterwaarden zijn in de loop der tijd veranderd, van een agrarisch landschap met veel afrasteringen, naar een dynamisch landschap waar ruimte is voor het rivierwater en waar grote grazers vrij rondlopen. Maar er ontstaat ook een avontuurlijk en gevarieerd landschap dat toegankelijk is voor mensen en dat kansen biedt voor natuurrecreatie en natuurtoerisme.

Wilt u ook een boeiende lezing bijwonen en meer te weten komen over natuurontwikkeling in de Gelderse Poort? Kom dan naar de Veldschuur, u bent van harte welkom.

De kosten zijn €7,50 per persoon, inclusief een kop koffie of thee. Houders van de Vriendenkaart van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.