Op 22 april 2019 was de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. Stichting Lingewaard Natuurlijk vindt deze dag erg belangrijk in verband met de biodiversiteit van het landschap.
De Bijenstichting en bijenvrienden roepen gemeenten, particulieren, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen, zodat er een groot bloemenlint voor bijen ontstaat.
Aan dit initiatief is gehoor gegeven en de actie is een groot succes geworden. In Hulhuizen hebben bewoners samengewerkt om de bijen en vlinders onder de aandacht te brengen en om het voedselaanbod te verhogen. Er is wel 2800 vierkante meter bloemzaad gezaaid. Het Hof was daarbij het centrale punt waar het meeste bloemzaad mag ontkiemen.
Er was veel te doen voor volwassenen en kinderen. Het was een gezellige boel en van alle kanten was er iets te beleven. Er stonden kramen met informatie en bewoners konden samen met hun kinderen bloemzaad zaaien. Ook een luchtkussen voor de kinderen ontbrak niet. Om de bedreigde bijen en vlinders te redden werd een mooi bijenhotel onthuld door wethouder Helga Witjes.
Zo is Hulhuizen in juni, als alles in bloei staat een paradijs voor bijen. En de leefomgeving wordt er toch een beetje beter van. Stapje voor stapje wordt Lingewaard natuurlijker.