De lente is inmiddels een maand oud en heeft zich in volle pracht ontplooid. Ontluikende knopen onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Wij gaan een tocht door ooibos en buitenpolder maken op zoek naar bloemen, planten en andere natuurverschijnselen. We zoeken antwoorden op vragen, waarom sommige bloemen juist deze bepaalde vorm hebben en waartoe nectar dient. We kijken welke bladvormen we tegenkomen en hoe planten, dieren gebruiken om te helpen bij de bevruchting en hoe ze vraat proberen te voorkomen.
In de buitenpolder gaan we op zoek naar vogels. Mogelijk zijn er grutto’s en tureluurs te bewonderen of een jagende torenvalk. Misschien zwermen de oeverzwaluwen over het water om insecten te vangen voor hun jongen. Beversporen zijn er zeker te verwachten, en met wat geluk zien we een ree.
Op zondag 26 mei kunt u samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk de bloemenpracht in de Gendtse polder bewonderen. Vanaf 13.45 uur verzamelen we en om 14.00 uur start de excursie bij het witte bruggetje bij de Kaakse Dam in Gendt. Rond 16.15 uur zijn we weer terug.
Tip: laarzen aan en eventueel regenkleding mee. Met een verrekijker ziet u meer.
De tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Kosten volwassenen € 3,- kinderen € 1,50.
Vooraf aanmelden is niet nodig. 
Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.