De excursie voert door het Spiegelbos en Doornik natuurakkers en langs de kolk. Aan het einde van de 18e eeuw is deze kolk ontstaan. Daarbij verdween het dorpje Doornik.

We besteden aandacht aan deze onderwerpen en kijken ondertussen naar wat we tegenkomen. Planten en dieren bereiden zich voor op de komende koude periode. Vragen zijn o.a.: Hoe houden planten rekening met het klimaat, de veranderingen en hoe anticiperen zij hierop? Verdorren de planten en bomen nog steeds en wanneer laten zij hun bladeren vallen? Hoe doet de bever het hier in de polder ’s winters? Waar en hoe overwinteren insecten en andere dieren? Waarom is er vogeltrek en zijn de ganzen de enige gasten uit het hoge noorden?
Natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan op zondag 17 november van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur de polder in voor een flinke wandeling. Onderweg hebben we oog voor alles wat leeft en probeert te overleven.
Wij vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde te Doornik, Waaldijk 28 Bemmel. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.
Tip: laarzen aan; kijker en fototoestel mee. Deelname € 3,-, kinderen € 1,50
Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.